Basil MIK Double Decker | uitleg en producten die er geschikt voor zijn

MIK Double Decker. Met dit systeem van Basil kunt u bovenop de dubbele fietstas óók een mand, honden(fiets)mand of Trunk Bag plaatsen. Het gaat hier specifiek om MIK-accessoires. De MIK Double Decker is een tussenplaat. Deze past op de brug van de dubbele fietstas die gemaakt is voor dit Basil-systeem. Vervolgens past de mand, hondenmand of Trunk Bag erbovenop. Zo zijn beide stabiel mee te nemen op de fiets.

De MIK Double Decker monteren gebeurt achterop de fiets: op de bagagedrager.
Dit kan op twee manieren.

De eerste manier: recht op de brug van de MIK-fietstas. Als eerste zit de dubbele tas op de (MIK-)bagagedrager. Aan de onderzijde van de brugbanden van de tas zit de vaste MIK-adapterplaat van die tas. Daarmee zit deze klikvast op de MIK-bagagedrager. Aan de bovenzijde van de brugbanden is er de mogelijkheid om de Double Decker aan die geïntegreerde MIK-plaat te bevestigen.

De tweede manier: op dezelfde basis maar dan 4 centimeter naar achteren. Het voordeel hiervan is dat er méér ruimte ontstaat achter het zadel. Zie ook de foto’s van Fietstas.com.

Wanneer is een fietstas een MIK-fietstas?

Een (dubbele) fietstas is van het MIK-systeem als deze is voorzien van een vaste MIK-plaat. Deze is onder andere weer nodig om de MIK Double Decker erop te kunnen monteren.

 

De Basil MIK Double Decker is zwart. De afmetingen zijn 25 x 11 x 1 cm (buitenmaten). Het product is gemaakt van sterk kunststof. De maximale draagcapaciteit ervan is 15 kilogram.


MIK Double Decker: wat kun je ermee?

De voordelen van de MIK Double Decker zijn duidelijk: u kunt méér meenemen achterop de fiets. Zowel spullen als ook uw viervoeter. Met de hond op de fiets op pad? En óók boodschappen doen? Zowel de hondenfietsmand als de boodschappenfietstas kan dan, eenvoudig, gelijktijdig mee. En niet alleen eenvoudig: deze constructie is ook stabiel!

Veel spullen mee in de dubbele fietstas, en letterlijk daarbovenop nóg meer kunnen meenemen in een Trunk Bag? Dat is een andere, praktische en efficiënte combinatie dankzij dit MIK-bevestigingssysteem van Basil.

MIK Double Decker info


Montage | hoe monteer je de Basil MIK Double Decker?

De Basil MIK Double Decker is een adapterplaat. Plaats deze bovenop de banden van de dubbele fietstas (van MIK), rechtstreeks vastgeklikt op de vaste MIK-plaat van die tas. De Double Decker heeft vervolgens als het ware dezelfde functie als een bagagedrager voor MIK.

Overigens kan ook een ‘gewone’ bagagedrager geschikt gemaakt wórden voor MIK. Dat kan dan met de Basil carrierplate.

 • De Basil carrierplate wordt soms meegeleverd bij een product, maar is ook los te koop. De carrierplate is geschikt voor op bagagedragers van 100 tot 170 mm breed. Let op: bij e-bikes met de accu achterop moet er wel nog enige ruimte vrij blijven. Vervolgens passen er producten op met aan de onderzijde een MIK adapterplaat. Deze plaat zit vaak vast op de MIK-producten, maar is ook als los product te koop.

Zie ook onze algemene uitlegpagina over MIK.

Bovenop de MIK Double Decker past dan dus de hondenmand, andere MIK-mand of de genoemde Trunk Bag van Basil. Deze producten hebben hiervoor aan de onderzijde ook weer een MIK-plaat. De Double Decker en de MIK-plaat klikken in elkaar; net zoals bijvoorbeeld de dubbele fietstas ook al op de MIK-bagagedrager wordt vastgeklikt. De Double Decker komt bovenop de banden van de dubbele tas, en feitelijk ook vlak boven de MIK-bagagedrager, maar dan rechtstreeks verbonden met de daar bovenop gelegen vaste MIK-plaat van de dubbele fietstas. De Double Decker is vervolgens weer de basis voor het erop klikken van een andere MIK-tas of -mand: de Trunk Bag, hondenfietsmand of andere compatible mand met MIK-plaat.Welke producten zijn geschikt voor de MIK Double Decker?

Dit zijn MIK-producten die passen op de Double Decker van Basil:

 • Manden voor achterop
 • Hondenfietsmand voor achterop
 • Trunk Bag (is een bagagedragertas)
 • Overige bagagedragertassen met MIK
 • Er zijn van bovengenoemde producten meerdere soorten, deze kunnen (sterk) variëren in:
  o Formaat / grootte
  o Indeling
  o Kleur
  o Design
  o Materiaal
  o Mate van waterdichtheid
  o Overig


MIK Double Decker kopen?

De MIK Double Decker kopen? Of één of meerdere producten kopen die op dit systeem van het merk Basil passen? Kies uit het assortiment op Fietstas.com. Bekijk onze reviews voor de grote mate van tevredenheid onder onze klanten. Ook voor willekeurig elke andere fietstas zijn wij dé webshop met kennis van zaken, lage prijzen, en snelle en betrouwbare verzending. Ook voor garantievoorwaarden en retourneren is hier een MIK-accessoire kopen een gunstige keus.

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 2