Fietstas stadsfiets

Bent u op zoek naar een geschikte fietstas voor op uw stadsfiets? Op deze pagina vindt u enkele leuke, stoere, fraaie en betaalbare suggesties.

Waar moeten fietstassen voor op een stadsfiets aan voldoen?
De naam stadsfiets zegt het al: dit type fiets wordt veelal in de stad gebruikt. Dat betekent dat een fietstas voor op dit type fiets aan een paar eisen moet voldoen.

We hebben enkele eisen op een rijtje gezet:

  • voldoende ruimte/inhoud
  • waterdicht of waterafstotend
  • eventueel afneembaar
  • fraai design
  • goed afsluitbaar

Voldoende ruimte voor uw spullen
Eigenlijk spreken al deze eigenschappen wel voor zich maar voor de zekerheid lichten we ze nog even kort uit. Als u zich voornamelijk op de fiets door de stad verplaatst, is het wel zo handig dat u in uw fietstas genoeg ruimte heeft voor uw spullen. Dubbele fietstassen komen dan bijzonder handig van pas. Voordeel van dubbele fietstassen is ook dat u uw spullen kunt verdelen over twee tassen en zo stabieler fietst. Gebruikt u uw fietstas voornamelijk voor het doen van een boodschap? Dan kunt u ook kiezen voor een enkele fietstas/shopper. Deze tassen zijn afneembaar en dus ook gemakkelijk los van de fiets met u mee te dragen. 

Een waterdichte fietstas 
Een fietstas die waterdicht is, is in het wisselvallige Nederlandse weer wel zo handig. Gelukkig zijn de meeste van onze fietstassen waterdicht of in ieder geval waterafstotend. 

Een fietstas die afneembaar is
Dat onze enkele fietstassen/shoppers afneembaar zijn, werd al even aangestipt. Dit kan handig zijn voor het doen van een boodschap maar ook als u uw fietstas tevens als handtas of rugzak gebruikt. Dit is iets wat we steeds meer in het straatbeeld zien. Ook een deel van onze dubbele fietstassen is van de fiets af te nemen door middel van een losse drager. Dit kan handig zijn als uw fietstassen bijvoorbeeld zwaar beladen zijn en u ze als geheel naar binnen wilt kunnen tillen. 

Fraai design
Last but nog least: de looks. Een fraai design is een belangrijk onderdeel van een fiets; het oog wil immers ook wat. Tegenwoordig is het aanbod fietstassen ontzettend divers. Kortom, wat uw smaak ook is, de kans is groot dat u in ons uitgebreide assortiment de fietstas van uw keuze vindt. 

 

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 38