Dure tijden... Pak wat vaker de fiets!

  • Geplaatst op
Dure tijden... Pak wat vaker de fiets!

Inflatie, hoge prijzen... Stap 1: bespaar op kosten! Pak bijvoorbeeld wat vaker de fiets en niet de auto.

Zorgen, geldzorgen, inflatie… In deze turbulente tijden helpen alle kleine beetjes om het financiële leven toch nog ietwat gemakkelijker te maken. Vanuit de zijde van Fietstas.com belichten we daarom het voordeel van fietsen; óók als het gaat om besparing, gezondheid en welzijn. Dé oplossing? Zeker niet. Maar, zoals gezegd, alle beetjes helpen…

Besparen is vaak de eerste, efficiënte stap die je zélf kunt nemen om je financiële omstandigheden wat rooskleuriger te doen maken. Met het drukken van de kosten neem je, daar waar mogelijk, zelf en proactief het heft in handen. Je hoort en leest vaak deze tip: kijk waar je kunt snijden in de vaste kosten. Zoals door het opzeggen van abonnementen, om een bekend en veelgebruikt voorbeeld te noemen.

In het verlengde daarvan ligt het voor de hand om ook de auto eens wat vaker te laten staan. Soms is dat zelfs noodzaak, gezien de exorbitante prijzen van onder meer de benzinekosten. Maar wanneer het nog niet écht noodzaak is, kun je geneigd zijn deze mogelijkheid toch een beetje over het hoofd te zien. Terwijl de volgende tip je toch veel kan opleveren:

“Pak eens wat vaker de fiets!”

Met de auto of met de fiets… Het is telkens weer een afweging.

Wij zeggen: pak dan toch eens wat vaker de fiets. Zeker voor de kortere ritten natuurlijk, zoals richting club, winkelcentrum of supermarkt. Doe je dat een aantal weken achter elkaar, dat scheelt je dat zo een volle tankbeurt. Bovendien is fietsen – cliché en zoals bekend – mentaal gezond. En ook dat heeft indirect weer andere voordelen. Want hoe energieker je bent, hoe beter je je voelt, hoe beter je ook tegen financiële stress kunt en hoe gemakkelijker je betere keuzes maakt.

Meer fietsen dus – en dat wordt nog leuker en gemakkelijker met de juiste fietstas

We zouden Fietstas.com niet zijn als we niet de voordelen van een goede fietstas zouden uitleggen. En als we je niet goed zouden adviseren over welke fietstassen het beste geschikt zijn voor jouw situatie. Los van de smaak natuurlijk – daar ‘blijven we van af’. Maar we bieden wel alle soorten fietstassen, ook qua stijl, design en kleuren, zodat je bij het shoppen van je nieuwe fietstas onbegrensd en naar hartenlust kiezen kunt. Een mooie, hippe, conservatieve dan wel trendy tas voor je fiets of e-bike op het oog? Dan lees je bij elke afzonderlijke tas op onze site vervolgens bovengemiddeld uitgebreide informatie. Over de eigenschappen, de bevestigingsmethoden, het materiaal, het formaat, en alle andere specificaties.

Boodschappentas voor op de fiets?

Een goede tip voor als je inderdaad eens wat vaker de fiets of e-bike pakt voor bijvoorbeeld de kleine of grotere boodschappen? Koop een boodschappenfietstas.


Vaak kom je dan uit op een dubbele tas, maar het kan evengoed een enkele fietstas zijn. Dat ze veel ruimte bieden, is evident, want er moet het nodige aan etenswaar, drinkwaar en huishoudelijke artikelen in kunnen passen. Behalve ‘gewoon’ groot zijn er ook wat compactere boodschappentassen voor op de fiets, of juist extra grote uitvoeringen. De inhoudsmaat is aardig van belang om er tevreden en zonder dagelijkse irritatie gebruik van te kunnen maken. Daarom bieden we ook daarin veel keus.

Veel van dit type tassen zijn een pakaftas. Logisch, want je wil die tas ook als shopper mee kunnen nemen het winkelcentrum of de supermarkt in. Mede om die reden zijn het vaak ook schoudertassen. Ook wat betreft het dragen zijn deze kenmerken van belang: een prettig handvat, draagband of schouderriem. Daarnaast zijn er dubbele fietstassen gemaakt voor een afneembare tassendrager.

Waarop letten bij het kopen van een boodschappenfietstas

Verder is de typische boodschappenfietstas robuust; bestand tegen zware levensmiddelen en soms scherpe verpakkingen. Dat geldt evenzeer voor het bevestigingsmechanisme, aangezien dit type tas zeer vaak van de fiets op en af gaat. Bij een enkel merk zijn de bevestigingshaken zelfs inklapbaar, zodat je er van de fiets af géén last van hebt. Een ander kenmerk van de bevestiging is het gemak waarmee dit kan. Namelijk, juist in de dagelijkse winkelhectiek moet je deze snel kunnen pakken en plaatsen.

Waterdichtheid? Dat is nog zo een belangrijke eigenschap. De boodschappen moet bij weer, wind én water goed beschermd zijn. Er zijn verschillende, vaak merkspecifieke manieren waarop de vocht- en/of waterbestendigheid van de fietstas voor elkaar is gekregen. Dat gaat vaak heel ver, tot aan gelaste naden aan toe; ook de tas is immers zo sterk als zijn zwakste schakel. Je leest meer over de betreffende techniek bij het product dat je op het oog hebt!

Overige fietsaccessoires voor veilig en comfortabel boodschappen doen op de fiets

Bespaar kosten, biedt inflatie en dure benzinekosten het hoofd, zo goed en zo kwaad als het gaat: kies, kortom, om te beginnen eens wat vaker voor een gezond ritje op de tweewieler.


Koop er een goede boodschappenfietstas bij – of natuurlijk een ander type fietstas, afhankelijk van de veelvoorkomende plaats van bestemming. Zie voor een overzicht van alle fietstassen onze homepage.


Pak je inderdaad vaker de fiets? Dan zijn ook enkele andere basisaccessoires de moeite van het kijken en kopen waard. Zoals:

Koop een afstandhouder (voor de dubbele fietstas) zoals deze van Beck, deze van Basil, deze van FastRider of deze van New Looxs.


Koop een goed fietsregenpak


Koop een prettig zadeldekje


Koop accessoires voor fietsveiligheid


Meer weten of op zoek naar een specifieke fietstas of e-bike - / fietsaccessoire?


De medewerkers van onze klantenservice helpen je graag met een goed product voor je fiets op weg!