Goede merken fietstassen: 15 kenmerken

 • Geplaatst op
Goede merken fietstassen: 15 kenmerken

Oriënteert u zich op het kopen van een goed merk fietstas? Weten welke merken onder deze noemer vallen? Fietstas.com zet de goede merken fietstassen op een rij.

Een goed merk fietstas komt niet zomaar tot stand. De oorsprong ervan ligt vaak in een lange en mooie merkhistorie. Het merk heeft een uitstekende naam opgebouwd en dat is meestal een resultaat van jarenlange, zo niet decennia lange betrokkenheid, inventiviteit, passie en organische doorontwikkeling. Dat laatste geldt niet alleen voor ontwerp en design, en voor het continu verbeteren van de gebruikte materialen. Ook doordachte praktische mogelijkheden, en zeker ook een toenemende verduurzaming en aandacht voor milieu en omgeving dragen wezenlijk een de totstandkoming ervan bij. Het laatst – aandacht voor een klimaatvriendelijk productieproces – is zeker sinds de jaren ’20 één van de onmisbare kenmerken van een goed fietstassenmerk.

Wat maakt een fietstassenmerk goed?

Naast de voornoemde kenmerken van een goed fietstassenmerk, zijn er nog meer relevante eigenschappen. Zo kan en mag de kwaliteit van de tassen geen toevalstreffer zijn: de kwaliteitsbewaking is een fundamenteel onderdeel binnen het bedrijfsproces. Hetzelfde geldt voor blijvende aandacht voor details en innovatie. En de kwaliteit moet van pure degelijkheid zijn: een goed merk fietstas vertoont in zijn assortiment een minimum aan gebreken. En waar er toch eens een defect zal optreden, moet ook de garantieafhandeling in orde zijn.

Gefocust op veiligheid en stabiliteit
Een ander belangrijk punt voor goede merken fietstassen, is dat ze gefocust zijn op het bieden van veiligheid en stabiliteit. Dit doen ze voornamelijk door middel van reflectie en praktisch, stevige en trilvrije bevestigingsmogelijkheden aan de fiets.

Passende prijs, hoge populariteit en goede reviews
Tot slot zijn een herkenbare en tevens zichtbaar degelijke uitstraling, evenals een passende totaalprijs voor het geheel, belangrijke eigenschappen voor goede merken fietstassen. Het bewijs daarvan? Niemand anders dan de consument zelf bepaalt of het merk in zijn opzet slaagt. Let daarom ook op de populariteit van het merk fietstas, en op de reviews: wordt het merk fietstas blijvend veel verkocht? En zijn de beoordelingen blijvend herkenbaar aan de hoge cijfers?


Samengevat: kenmerken van een goed merk fietstas

Kortom, dit zijn de eigenschappen waarmee fietstasmerken zich kunnen onderscheiden:

 1. Lange merkhistorie
 2. Ingebedde kwaliteitsbewaking
 3. Veel aandacht voor milieu en omgeving
 4. Duurzaamheid: een fietstas van een goed merk blijft lang mooi
 5. Herkenbare uitstraling van de fietstassen- en modellenlijnen
 6. Bedrijfsmatig blijvende aandacht voor details en innovatie
 7. Aandacht voor praktische gebruikstoepassingen
 8. Kwaliteit van de fabricage: gemaakt met zorg
 9. Stevig en niet of nauwelijks ontstaan van kleine gebreken
 10. Solide, trilvrij en praktisch bevestigingssysteem
 11. Aantrekkelijke prijs ten opzichte van de geboden kwaliteit
 12. Focus op veiligheid voor de eigenaar/fietser
 13. Populariteit: al vele verkochte fietstassen van dit goede merk
 14. Overwegend goede en lovende reviews van vele klanten
 15. Uitstekende garantie afhandelingen

 

Meer weten?

Lees hier over de merken Ortlieb, Vaude, Thule, XD Design, Deuter, Dakine, Jack Wolfskin, CamelBak, AGU, Basil, Beck, New Looxs, Willex, Dakine, De Poort, FastRider, Cortina, Contec, Brooks England en Selle Monte Grappa.