Mondkapjes kopen op Fietstas.com

  • Geplaatst op
Mondkapjes kopen op Fietstas.com

Mondkapjes kun je kopen op Fietstas.com. Mondkapjes zijn hier voldoende op voorraad. Het zijn wasbare mondkapjes / mondmaskers, daarmee herbruikbaar, bijvoorbeeld voor op de fiets en in het openbaar vervoer. Het dragen van een mondkapje is per 1 juni 2020 bij wet verplicht in het OV, als bescherming tegen COVID-19. Bestel de mondkapjes hier online en ontvang ze morgen.

De niet-medische mondkapjes van Fietstas.com voldoen aan de RIVM richtlijnen voor gebruik in trein, bus, metro en tram. Ze zijn ook geschikt voor tijdens het winkelen, voor thuis en onderweg. Het zijn goede mondkapjes, herbruikbaar en gefabriceerd door Outwet, een kwaliteitsmerk van fietsshirts, onderkleding en overige kleding specifiek ontwikkeld voor het fietsen van vooral langere tochten. Outwet komt uit Italië, het land dat helaas als eerste in Europa ervaring heeft opgedaan met het treffen van zorgvuldige maatregelen en beschermingsmiddelen in de strijd tegen corona.


Mondkapjes / mondmaskers: wasbaar, herbruikbaar & drielaags

De mondkapjes die je op Fietstas.com kunt kopen, zijn als gezegd herbruikbaar. Deze coronamaskers zijn tot maximaal 10 keer wasbaar. De mondkapjes zeer ademend, waterafstotend en sluiten qua pasvorm goed aan op het gezicht, waarbij ze vanzelfsprekend de neus en de mond volledig bedekken. Onze mondkapjes voor huis-, tuin- en winkelgebruik zijn drielaags opgebouwd, voor extra bescherming. Deze drie lagen zorgen 1) voor het absorberen van vocht uit de adem, 2) voor het filteren van bacteriën bij het in- en uitademen en 3) voor bescherming tegen virus overbrengende vloeistoffen. De buitenlaag van de Outwet mondmaskers is van zeer ademend polypropyleen, de binnenlaag is van polyester bekleed met polypropyleen. Mogelijk zijn ze PPE gekeurd; zie daarvoor de productomschrijving. De mondmaskers die wij verkopen zijn verpakt per tien stuks, in aparte zakjes.


Mondkapjes voor in het OV

De overheid heeft in de strijd tegen het coronavirus, COVID-19, het dragen van een mondkapje verplicht gesteld voor reizen met het OV, omdat vanaf 1 juni de normale dienstregeling weer van kracht is. Bij het zelf maken of kopen van een mondkapje / mondmasker voor dit doeleind of voor bijvoorbeeld op straat of op de fiets, dus voor niet-medisch gebruik, is katoen of goed ademend polyester als materiaal voldoende. Een filter in het mondkapje is voor ‘particulier gebruik’ niet nodig. Wel verplicht het kabinet, op basis van het advies van het RIVM, om dit beschermingsmiddel tegen het coronavirus, bij het gebruik in het openbaar vervoer, na elke reis weg te gooien of te wassen.


Hoe je mondkapjes gebruikt

De mondkapjes van Outwet die te koop zijn op Fietstas.com moet je wassen na elk gebruik. Ze gaan als vermeld tien wasbeurten mee. Het kabinet beschrijft dat je een mondkapje als volgt goed gebruikt: door eerst je handen minimaal twintig seconden goed te wassen, met water en zeep, voordat je het kapje opzet. Het mondkapje opzetten doe je letterlijk aan de hand van de elastieken. Raak daarbij de binnenkant van het kapje niet aan. Een mondkapje zit goed als het a) goed aansluit op het gezicht en b) de neus en mond bedekt. Over hoe je een (niet-medisch) mondkapje afdoet, geven het RIVM en de Rijksoverheid aan dat je opnieuw eerst je handen moet wassen met water en zeep. Ook bij het afzetten van het masker raak je de binnenkant niet aan, evenmin je gezicht, maar alleen het elastiek.

 

Mondkapjes online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe je mondkapjes wast

Het wassen en reinigen van de mondkapjes van Outwet doe je met de hand, in water van 30 graden Celsius. Dit kun je als volgt doen: met normale neutrale detergenten of eventueel met een desinfecterende toevoeging. Deze mondkapjes hoor je niet te bleken, chemisch te reinigen en/of te strijken. Laat het mondkapje aan de lucht drogen, uit de buurt van warmtebronnen. Bewaar het op een droge plaats en uit de buurt van licht. Deze mondkapjes bestellen? Kijk bij Mondkapjes kopen.