Fietstassen voor een downhill bike

Wat zijn goede fietstassen voor een downhill bike? Omdat dit type fiets vooral gemaakt is voor wedstrijden op speciale downhill parcoursen, is het níet een typische waarop je een fietstas plaatst. Toch kan een zadeltas of een frametas in sommige gevallen van nut zijn.

Downhill bikes zijn speciaal gemaakt om… zo snel en efficiënt mogelijk naar beneden te fietsen. Op een officieel wedstrijdparcours zijn hierbij de nodige obstakels aangelegd, voor extra uitdaging en het competitie-element. Denk aan grove of juist heel gladde delen, en aan hordes die de deelnemer alleen kan nemen door met zijn of haar downhil bike eroverheen te springen. Dat gaat gepaard met de nodige spectaculaire stunts.

Een downhill bike heeft zeer krachtige, hydraulische schijfremmen, een relatief sterk zwaartepunt achterop de fiets, een zeer flexibele geometrie en, onder meer, een lange voorvork en tamelijk brede banden. Alles is erop gericht om zo snel mogelijk te kunnen dalen en het daarbij ontstane krachtenveld fietsbreed op te vangen. Kenmerkend hierbij is zeker ook de aanwezigheid van sterke vering, zowel vóór als achter, met ruime veerweg.

Welke fietstas kun je gebruiken voor een downhill bike?

Omdat downhill bikers voornamelijk aan het sporten zijn – immers, ze leggen zo snel mogelijk een neergaand parcours af, inclusief hindernissen – is hun fiets géén typische bike voor het plaatsen van een fietstas. Toch is het ook voor de downhill biker in veel gevallen handig om íets mee te kunnen nemen. Denk aan een stuk fruit, carb reep, klein gereedschap, flesje drinken en andere praktische, kleine fietsaccessoires. Zeker bij een lang(er) parcours. Bovendien is helemaal beneden over de streep behoefte aan bijtanken – weer op krachten komen met proviand. Ook voor portemonnee, sleutels en telefoon is een kleine fietstas aan de fiets – de downhill bike – in veel gevallen een logische uitkomst. Daarom zijn de bijgaande zadeltassen en frametassen veelal geschikte downhill bike tassen.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 2 van 4