3 Tips voor duurzaam gebruik fietstas

  • Geplaatst op
3 Tips voor duurzaam gebruik fietstas

Drie tips voor het langdurig dus duurzaam kunnen gebruiken van een fietstas.

Er zijn van die tips die goed zijn om even te lezen. Ook al weet je ze eigenlijk wel en liggen ze voor de hand, toch vergeet je je er vaak aan te houden. Daarom deze tips van Willex-directeur Charles Drapers. Drie tips: waarop letten bij het gebruiken van een fietstas?

Fietstas.com sprak met Willex, onder anderen met eigenaar/oprichter Charles Drapers. En kreeg bruikbare informatie én tips – voor u als klant. Zoals de onderstaande drie adviezen, om een fietstas zo lang mogelijk mooi te houden en te kunnen gebruiken. Want duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Meer tips en adviezen? Die zijn te vinden in het volledige interview.


1) Berg de fietstas droog op

“Als je hebt gefietst, berg de tas dan droog op. Haal ‘m van je fiets of e-bike, of zet de tweewieler in de garage of schuur. Zorg ervoor dat de tas na een bui rustig kan opdrogen.”


2) Hou de tas uit het (felle) zonlicht

“Laat de tas niet te lang in fel zonlicht staan. Dat breekt materiaal af en zorgt vaak voor verkleuring.”


Drapers over deze twee eerste adviezen: “De twee ergste vijanden voor een fietstas zijn water en zonlicht. Een tas gemaakt van bisonyl kan er bijvoorbeeld beter tegen, maar hoe natuurlijker het materiaal, hoe makkelijker dit degenereert. We doen er heel veel aan zodat onze tassen heel goed tegen zon en tegen water kunnen. Maar je kunt deze invloeden nooit helemáál voorkomen. Overigens, let natuurlijk ook op met vet en vuil.”


3) Bekijk de tas op je fiets af en toe van dichtbij

“Het is goed om van tijd tot tijd de tas te controleren op slijtagepunten. Bijvoorbeeld bij een dubbele fietstas die lang op de fiets blijft zitten. Schuurt het wiel telkens tegen hetzelfde stukje tas aan? Raakt er een riempje los? Zijn er kleine onderdelen, zoals van de fiets zelf, die enigszins aan het verschuiven zijn? Door hier af en toe naar te kijken, voorkom je eenvoudig dat de fiets of tas beschadigd raakt.”

 

Willex aanbod

Willex maakt fietstassen met karakter. Het merk ontwikkelt producten met als kenmerken: sterk, robuust en stoer. De Belgische producent van fietstassen heeft als motto: "The bike dies, the bag doesn't". Ofwel: een fietstas van Willex kan nóg langer mee dan de fiets zelf.

 

Bekijk het grote Willex aanbod tassen en overige accessoires, op Fietstas.com. Van alle soorten fietstassen – zakelijk, sportief – tot aan de losse regenhoezen, de wielbeschermer, de afneembare tasdrager, montagebeugels, zadeltasjes, zadeldekjes, shoppers, fietskratten, tassen en accessoires voor de kinderfiets, voordragers, fietsmanden, bisonyl fietstassen, regenpakken, business tassen, messengers, stuurtassen, pakaftassen, kantoortassen en nog veel meer Willex producten.

 

 

Willex