Belangrijke eigenschappen van een fietstas

  • Geplaatst op
Belangrijke eigenschappen van een fietstas

Wat zijn belangrijke eigenschappen van een fietstas?

Wat maakt een fietstas aantrekkelijk om te kopen? Dáár gaat het om voor de consument. “Er zijn vier dingen heel belangrijk voor een fietstas”, zegt Charles Drapers. Hij is eigenaar / mede-oprichter van Willex. Fietstas.com sprak met dit merk dat fietstassen en aanverwante producten ontwikkelt. En kreeg bruikbare informatie én tips – zoals de onderstaande.

Drapers: “Belangrijk voor een fietstas is allereerst dat deze STEVIG is. We willen milieubewust zijn. En dat ben je nou eenmaal als je producten maakt die lang meegaan. De tweede eigenschap is VEILIG. Zo hebben we reflectie aan beide zijden. We plaatsen deze reflecterende elementen ook op alle mogelijke manieren. Verwerkt in ons logo, in opvallende pijlen en zelfs in de stiksels. Want veiligheid: daar bezuinigen we niet op.”

Géén uitstekende delen, en bijvoorbeeld een maximale breedte van 75 centimeter; vanzelfsprekend voldoet Willex aan alle wet- en regelgeving, voegt hij eraan toe. “Punt drie: de fietstas moet PRAKTISCH zijn. Heel belangrijk! Neem deze. Dit is een tas voor naar het werk. Het is feitelijk een aktetas. Maar stop je de handvatten weg, je draait ‘m om, en je hebt een rugzak. Je draait ‘m nog een keer, en je hebt een fietstas, met stevige klemmen voor achterop. Je klikt de schouderbanden eraan, en je hebt een schoudertas. En als je echt op reis gaat, maak je er nog een trolleytas van óók!” Voor de nieuwsgierigen: Drapers doelt op deze multifunctionele fietstas.

Stevig, veilig, praktisch en mooi

Nou is dit een wel érg tot de verbeelding sprekend voorbeeld, maar álle Willex fietstassen, en overige producten, zijn praktisch ontworpen. Tot in detail. “‘Goh, zit dat er óók nog op’, hoor je dan. Die details zijn vaak ook niet direct zichtbaar. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor onze regenjassen. Doe je de rits ervan te snel omhoog? Dan zit daar een heel klein lusje dat voorkomt dat je je kin bezeert. Zo ontwikkelen we 1001 van dit soort dingetjes. Voor de gebruiker maken die een groot verschil. Eigenlijk zelfs dagelijks.”

Dan de vierde wezenlijke fietstas-eigenschap; de laatste in deze min of meer willekeurige opsomming. Het is een voor de hand liggende, weet ook Drapers: “De tas moet gewoon MOOI zijn. Het ontwerp, de afwerking. Daaraan besteden we dus heel veel aandacht. Onze concepten zijn voor een groot deel het resultaat van wensen uit de dagelijkse praktijk.”

Meer lezen en meer advies van Willex over fietstassen? Lees het volledige interview.

 

Willex aanbod

Willex maakt fietstassen met karakter. Het merk ontwikkelt producten met als kenmerken: sterk, robuust en stoer. De Belgische producent van fietstassen heeft als motto: "The bike dies, the bag doesn't". Ofwel: een fietstas van Willex kan nóg langer mee dan de fiets zelf.

 

Bekijk het grote Willex aanbod tassen en overige accessoires, op Fietstas.com. Van alle soorten fietstassen – zakelijk, sportief – tot aan de losse regenhoezen, de wielbeschermer, de afneembare tasdrager, montagebeugels, zadeltasjes, zadeldekjes, shoppers, fietskratten, tassen en accessoires voor de kinderfiets, voordragers, fietsmanden, bisonyl fietstassen, regenpakken, business tassen, messengers, stuurtassen, pakaftassen, kantoortassen en nog veel meer Willex producten.

 

 

Willex