Brrr herrrrfst: een waterdichte fietstas?

Brrr herrrrfst: een waterdichte fietstas?

De klok 'n uur terug. Koud, nat, en mooi. We hebben het over de herfst en welke waterdichte fietstas de ware kan zijn.

Volop herfst. Helaas, want het wordt kouder en het regent vaker. Maar ook mooi, want niets is zo verfrissend als een flinke fietstocht door bladeren, storm en regen. En ook bij een dagelijkse hectische rit op de fiets door water en wind, is de voldoening bij het thuiskomen des te groter. Zeker als de equipment zoals kleding, zadelhoes, hoofdbedekking en fietstas u en uw spullen drooghoudt.

Dankzij het natuurkundige fenomeen waarbij bomen en planten het bladgroen en andere nog bruikbare stoffen uit de bladeren halen vóórdat deze naar beneden dwarrelen, krijgt de herfst zijn kenmerkende sfeer. Wat overblijft zijn namelijk de rode en gele kleurstoffen. Daarnaast worden de dagen korter, raakt de knusse winter in zicht, de coltrui in trek en de chocolademelk warm.
In dit jaargetijde dat officieel duurt van 21 september tot en met 20 december, gaan we bovendien naar de wintertijd. Zondag 29 oktober is het weer zover. Zo lang als het overdag nog licht is, kunnen fietsliefhebbers met oog voor de natuur genieten van de nieuwe knoppen die ontstaan bij struiken en bomen, alvast vooruitlopend op het voorjaar. Waarvan een aansprekend voorbeeld een groot exemplaar is: de knop die kastanje heet. En ook het dierenrijk laat zijn vele eigenaardigheden zien.

Waarom wij het hier op Fietstas.com nu zo over de herfst hebben? U raadt het al. Ons specialisme betreft... fietstassen. In alle 'geuren en kleuren'. Waaronder de fietstassen die toegerust zijn voor juist de natte dagen, in een guur jaargetijde. Voor tijdens een stevige tourrit, de dagelijkse huis-school-werktocht of de fietsmeters heen en terug voor het noodzakelijke boodschappen doen.

De allerbelangrijkste eigenschap van een fietstas die goed geoutilleerd is voor de herfst, is natuurlijk die van waterdichtheid. Belangrijk te weten is dat verreweg de meeste fietstassen (dubbele, enkele, shopper, pakaf, zadel, frame en stuur) gemaakt zijn van (minimaal) waterafstotend materiaal. Vaak is dat waterafstotend polyester. Bij elke product vermelden we het duidelijk in de omschrijving.

Al die fietstassen kunnen goed tegen een buitje en flinken spatten water. Dat komt dus zeker weten een of vele keren van pas. Voor de normale fietspartijen voldoen deze tassen bij regen doorgaans uitstekend. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u absoluut 100% zekerheid wilt dat uw belangrijke inhoud (droge kleren, camera en eten tijdens een nachtje weg?) 100% droog kan blijven.
Hermetisch waterdichte fietstassen zijn bijvoorbeeld deze van Thule. Veel details zijn erop afgestemd, zoals bijvoorbeeld gelaste naden en het gebruik van een rolsluiting. Vanwege de topkwaliteit zijn het duurdere tassen, al heeft Fietstas.com ze voor een gunstige prijs.

Meer weten, bijvoorbeeld welke meer gangbare, waterafstotende fietstas goed bij u zou passen? Neem een kijkje in het riante assortiment op deze website. En de kans dat u een leuke fietstas vindt die bovendien van het juiste waterafstotende materiaal is gemaakt, is onmisbaar groot.

Tot slot, twee tips:

1)    Al eens gedacht aan een ontspannen herfstpicknick voor op een drogere dag? Ook dan is een waterdichte fietstas, voor als het onverhoeds toch gaat regenen, altijd een prettig idee. Maar de tip die we hier willen geven is deze: bekijk eens een picknickmand voor op de fiets!   

2)    Een fietstas – en dat kan in alle vormen, soorten en maten – is een oprecht origineel cadeau of relatiegeschenk. Zeker nu in de herfst. Misschien wel met een bedrukking! Vraag ons naar de mogelijkheden!