3 voordelen van een fietsrugzak

  • Geplaatst op
3 voordelen van een fietsrugzak

De fietsrugzak: een rugzak voor fiets of e-bike. Je draagt 'm comfortabel. Neemt 'm onderweg mee op de bagagedrager. En je kunt zo stabiel en veilig fietsen.

De voordelen van een fietsrugzak? Dat zijn er meerdere. Samengevat zijn dit de 3 belangrijkste: 1) een fietsrugzak draagt heel comfortabel, 2) een fietsrugtas heeft haken voor de achterdrager en 3) je kunt er dankzij dit systeem (zoals de Hook-On van Basil) onderweg op de fiets of e-bike stabiel mee fietsen.

FIETSRUGZAK KOPEN?


1)
Ook al verwacht je het misschien niet, maar zo'n rugzak voor op de fiets draagt zeer aangenaam. Dat komt omdat een fietsrugzak van Basil volledig is gewatteerd. Prettig dus voor je rug.


2)
Maar onderweg op de fiets of elektrische fiets hoef je deze rugzak niet op je rug te dragen. Dat scheelt zweten en een natte rug bij aankomst (op je werk?). Dit type fietstas haak je makkelijk aan je bagagedrager - bij Basil met het genoemde Hook-On systeem.


3)
Doordat je de fietsrugzak op deze manier met haken stabiel aan de achterdrager hangt, fiets je ook een stuk stabieler. Dat komt omdat het zwaartepunt zo lager komt te liggen. En stabieler in het verkeer = veiliger!


Opmerkelijke fietstas: voor werk én privé

Nee, het is géén rugzak pur sang. En nee, géén fietstas puur en alleen. En ja, het is dus een fietsrugzak! Ontzettend handig, want zo combineer je alle voordelen van een rugzak met een fietstas. Fietsrugzakken zijn er natuurlijk in allerlei varianten en allerlei formaten. En ze zijn er ook voor verschillende toepassingen. Er zijn fietsrugtassen voor woon-werkverkeer, maar ook voor recreatief gebruik. De eerste soort heeft bijvoorbeeld een gewatteerd laptopvak. En een rugtas voor op de fiets voor het maken van fietstochten heeft bijvoorbeeld meerdere vakken voor het opbergen van typische spullen voor onderweg.

 

Rugzak voor op de fiets - de voordelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rugzak mee op de fiets? Niet per se op je rug!

Superhandig dus: een rugzak die je op de fiets kunt meenemen, maar zónder dat je deze per se op de rug hoeft te houden terwijl je druk aan het trappen bent. En ze zien er ook gaaf uit!

FIETSRUGZAK KOPEN?