De fietstas-technieken van AGU

De fietstas-technieken van AGU

Benieuwd naar de nieuwste fietstas-technieken van AGU? Toegepast op de allernieuwste collecties zoals de Performance Essentials DWR, de Urban Essentials en Urban Trend H2O?

Als iedereen (#everydayriding) het héle jaar door met plezier moet kunnen fietsen, dan horen ook de fietstassen daarop perfect ingericht te zijn. En dus heeft het vertrouwde, al decennia bekende A-merk AGU meerdere technieken ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen: tassen geschikt voor elk weertype, en functioneel * met bewuste aandacht voor milieu * voorzien van slimme waterafstotende tot compleet waterdichte systemen * met praktische bevestigings- en sluitmethoden * veiligheid in de vorm van onder andere de reflectie * en meerdere overige, functionele details. Voor tijdens een stevige toertocht dan wel snel door de stad - of een willekeurig andere rit en plaats van bestemming. Welke fietstas-technieken dit zoal zijn? Fietstas.com stelt de nieuwste methodieken, kort en krachtig samengevat, aan u voor.

Een schoner productieproces: Green Sphere
Green Sphere gelabelde producten van AGU zijn én van de hoogste, reguliere kwaliteit én van ecovriendelijk en/of gerecycled materiaal. Zo krijgen in het polyester verwerkte PET-flessen een tweede leven en vermindert de uitstoot van CO2. Ook de PVC-vrije fietstassen – met een coating van PU (polyurethaan) – zijn gunstiger voor het milieu.

Krachtige reflectie: 3M Scotchlite
3M Scotchlite reflectie is de beste, meest zichtbare reflectie op de markt. Deze reflectie wordt zelfs gebruikt voor belijning op de weg.

AGU 3M reflectie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buiten én binnenin bestand tegen vocht: Dryliner Technology
AGU Dryliner Technology combineert een gestikte, waterafstotende buitenlaag met een getapete, waterdichte voering. Dankzij deze waterdichte ‘binnenzak’ blijft elk ontwerp mogelijk, dus ook met functionele kenmerken zoals straps en opbergvakken. De DryLiner-voering is eruit te halen met klittenband: zo kan de buitenlaag snel drogen en blijft er géén vocht hangen aan de binnenzijde.

De beste kwaliteit, óók op het kleinste niveau: YKK-ritsen
YKK-ritsen zijn ritsen met de hoogst mogelijke kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn er bovendien in een waterafstotende variant, met een vochtwerende laag op de rits-tape.

Eveneens op het kleinste fietstassen-niveau: niet stikken, maar lassen
Welded naden zijn aan elkaar verbonden met een zogeheten hoogfrequente lastechniek, in plaats van gestikt. Dit levert een 100% water- en stofdichte verbinding op.


Druppelsgewijs alle regen er snel af: DWR Coating
Heeft de stof een ‘durable water repellent’ (DWR) coating, dan rollen regen en druppels er vanzelf en snel van af.

 

DWR Coating van AGU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slimme bevestiging: effectief een-tweetje met KLICKfix
AGU werkt met de logische montagesystemen van KLICKfix. Voor dagelijks praktisch gemak: stabiliteit en balans in combinatie met het snel kunnen plaatsen én van de fiets halen van de tas. Zo is er het degelijke, eenvoudige KLICKfix stuurtas bevestigingssysteem. En zo zijn er de tassen met Top Vario Hook systeem, voorzien van twee vaste haken met veer. Hiermee kunt u de tas snel vastklikken en weer loshalen op bagagedragerbuizen met diameter van 8 tot 16 mm. Met dit systeem hangen de fietstassen bovendien lager, waardoor er méér ruimte bovenop de bagagedrager ontstaat.


KLICKfix voor stuurtas - AGU KLICKfix Vario Top - fietstas AGU

 

Meer weten over het merk AGU? Klik op voorgaande link en zie meteen de prachtige, functionele collecties (waaronder de allernieuwste!) van unieke, hoge kwaliteit.