Milieuvriendelijke fietstassen

  • Geplaatst op
Milieuvriendelijke fietstassen

Gerecyclede fietstassen. Met aandacht voor het milieu. Ze mogen niet ontbreken in ons assortiment.

Want de duurzame, verantwoord geproduceerde tassen voor de fiets en elektrische fiets hebben iets extra's, zowel 'innerlijk' als uiterlijk. Een fietstas van gerecycled materiaal is feitelijk dubbel zo mooi, want milieuvriendelijk. Maak kennis met de ecologische, circulaire fietstassen die gemaakt zijn door merken als Vaude en XD Design. Honderd procent van deze tijd, met unieke overige eigenschappen.

Om een fietstas in milieubewust opzicht duurzaam te maken, werken de fietstas-merken die dit doel structureel hebben opgenomen in hun bedrijfsvisie, zoveel mogelijk circulair en klimaatneutraal. Met als het even kan 100 procent gebruik van gerecycled materiaal. Het Duitse Vaude bijvoorbeeld richt zich sterk op duurzaamheid, ook qua lange levensduur van de fietstassen, wat gunstig is 'voor het milieu'.

Gerecyclede fietstas kopen? Denk aan Vaude en XD Design

Door ecologisch verantwoord te werken voldoet Vaude als fabrikant van fietsaccessoires - waaronder vele soorten fietstassen - aan meerdere labels en eisen voor certificatie. Zoals de bluesign® milieustandaard die de textielproductieketen controleert, en het EMAS-certificaat dat zich toespitst op het milieumanagement. Ook het Green Shape label, de Fair Wear Foundation en Eco Finish zijn verbonden aan Vaude, dat zijn uiteenlopende fietstassen PVC-vrij en klimaatneutraal produceert.

Unieke eigenschappen - en 'ecologisch verantwoord'

Ook het merk XD Design vervaardigt zijn fietstassen milieubewust. Het Nederlandse merk toont zich nadrukkelijk in de fietstassenmarkt met onder meer hun (prijswinnende) Bobby anti-diefstal rugzak. Deze rugtassen voor op de fiets zijn uniek, want gemaakt van snijvast materiaal, met verborgen ritsen, geheime vakjes, USB oplaadpoort en gewichtsbalanssysteem. Maar deze opvallende fietsrugtassen voor jong en oud onderscheiden zich ook omdat ze gemaakt zijn binnen een milieuvriendelijk proces. De fabrikant gaat daarmee stapsgewijs verder: in 2020 moet volgens hun beleid XD Vision 2020 sprake zijn van een klimaatneutraal productieproces, mede door bij het maken van een fietstas circulair tewerk te gaan.

Circulair én uitgekiend: een fietstas met een goed verhaal

Het leuke voor de consument is: het gaat om uitgekiende fietstassen met 'een goed verhaal' zoals dat heet. Want wat is er nou leuker dan op en top tevreden te zijn met je nieuwe, mooie fietstas met bijzondere eigenschappen, in de wetenschap dat deze bovendien milieuvriendelijk tot stand is gekomen?

Meer lezen? Ons assortiment milieuvriendelijke fietstassen zien?

Lees én zie meer: surf naar het ruime overzicht van onze 'groene', milieubewuste en gerecyclede fietstassen.

XD Design milieuvriendelijke fietstassen