Zo maakt Willex zijn fietstassen waterdicht

  • Geplaatst op
Zo maakt Willex zijn fietstassen waterdicht

Hoe maakt het merk Willex zijn fietstassen waterdicht?

Hoe maak je een fietstas waterdicht? Fietstas.com vroeg het aan Willex. Het merk ontwikkelt fietstassen met karakter, met als motto: "The bike dies, the bag doesn't". De manier waarop Willex zijn tassen waterdicht maakt? Dat is het resultaat van een 'droge' optelsom.

 

Charles Drapers is eigenaar / mede-oprichter van Willex. In gesprek met hem en medewerker Rick Rol komen we uit op onder andere waterdichtheid. Het is een essentiële eigenschap van vele fietstassen.


Drapers toont een tas van canvas, een zeilachtige stof. Pakt er een glas water bij. En giet deze zomaar over de tas heen. “Je ziet, de druppels glijden er direct van af. Het water krijgt er geen vat op. De tas is nog altijd perfect droog. Dat noemen we dus, letterlijk, waterafstotend.”

 

Maar dat is niet hetzelfde als waterdicht, haast Drapers zich te zeggen. Want Willex heeft daarvoor een combinatie van meerdere oplossingen en kenmerken.


“Als je de tas open doet, zie je de voering, dus aan de binnenzijde. Canvas is op zich een stof waar je doorheen kunt blazen. Maar de voering is waterdicht.”

 

Echter, dan nog zijn we er niet, om een Willex fietstas in alle opzichten waterdicht te laten zijn. Drapers somt rustig het rijtje met overige aandachtspunten op. Ondertussen wijst hij op de verschillende onderdelen van de voorbeeld-tas. “Waterafstotend zijn is één. Daarnaast heeft de stof zelf een pvc-laag, een pvc-film zogezegd. Dan is er nog de genoemde voering. En er is bij deze tas eveneens een extra flap, voor nog eens aanvullende bescherming. Plus een extra, stevig trekkoord om het geheel strak te trekken. Water, druppels en vocht bereiken zo nooit het gedeelte binnenin.”

 

Is dit alles? Neen. Willex levert veel van zijn fietstassen standaard met een regenhoes. “Voor de horizontale regen. Die regenhoes zit trouwens vast aan de tas, netjes weggewerkt in een zijvak. Bij gebruik plaats je deze hoes daardoor snel en gemakkelijk om de tas heen, bovendien zonder dat deze hoes kan vallen of weg kan waaien.”


En laat je de tas zelf per ongeluk open staan? Dan zijn er – bij het type fietstas dat zich niet leent voor het 100% waterdicht fabriceren – nog de afwateringsgaatjes. Zoals bij de Willex krantentassen.

 

Bovendien, vult collega Rol aan: “We hebben ook de tassen met roltop sluiting. Zoals onze fiets- en e-bike boodschappentassen. Afhankelijk van de hoeveelheid aan gekochte spullen rol je de sluiting een paar slagen meer of minder op. Dat scheelt ook nog eens behoorlijk in ruimte.”

 

Meer lezen en meer advies van Willex over fietstassen? Lees het volledige interview.

 

Willex aanbod

Willex maakt fietstassen met karakter. Het merk ontwikkelt producten met als kenmerken: sterk, robuust en stoer. De Belgische producent van fietstassen heeft als motto: "The bike dies, the bag doesn't". Ofwel: een fietstas van Willex kan nóg langer mee dan de fiets zelf.

 

Bekijk het grote Willex aanbod tassen en overige accessoires, op Fietstas.com. Van alle soorten fietstassen – zakelijk, sportief – tot aan de losse regenhoezen, de wielbeschermer, de afneembare tasdrager, montagebeugels, zadeltasjes, zadeldekjes, shoppers, fietskratten, tassen en accessoires voor de kinderfiets, voordragers, fietsmanden, bisonyl fietstassen, regenpakken, business tassen, messengers, stuurtassen, pakaftassen, kantoortassen en nog veel meer Willex producten.

 

 

Willex