Dauwtrappen (Hemelvaartsdag 21 mei)?

Dauwtrappen (Hemelvaartsdag 21 mei)?

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag? Zie onze leuke fietstassen en handige accessoires voor op de fiets!

Dauwtrappen op donderdag 21 mei? Dauwtrappen is het maken van een lange fietstocht in de natuur, heel vroeg in de ochtend. Op sommige plekken wordt ook gewandeld. Vanwege het vroege tijdstip ligt de dauw nog over de weilanden en is de natuur op haar mooist. Vroeger bestond de traditie uit het in alle vroegte blootsvoets dansen op het vochtige gras omdat gedacht werd dat de dauw een zuiverende werking zou hebben. Dauwtrappen wordt tegenwoordig nog voornamelijk gedaan in Noord-Holland en het oosten van Nederland. De fietstocht wordt vaak afgesloten met een ontbijtje of een picknick.

! Fietsen en e-biken is ook tijdens de coronavirus gezond, maar neem daarbij wel voldoende afstand en ook alle verdere richtlijnen van de overheid in acht! Zo geniet je het meest van fietsen in coronatijd!

Handige fietsaccessoires voor tijdens het dauwtrappen
Als u ’s ochtends op donderdag 21 mei in alle vroegte op de fiets stapt, zijn er ongetwijfeld een aantal spullen die u mee wilt nemen. Een extra jas, trui of een regenjack, bijvoorbeeld, kunnen handig zijn. Het weer in mei is immers vaak nog onvoorspelbaar. Misschien wilt u ook wel wat te eten of te drinken meenemen. En uw fotocamera, of mobiele telefoon. Een aantal fietsaccessoires zijn, kortom, het aanschaffen waard. Wij hebben hieronder speciaal voor alle dauwtrappers de handigste fietsaccessoires op een rijtje gezet.

 

De fietstas: voor al uw spullen
Een fietstas is handig omdat u onderweg geen omkijken heeft naar uw spullen maar u ze wel zo tevoorschijn haalt. Een stevige, compacte fietstas is voor dauwtrappers ideaal. De Basil Mara, bijvoorbeeld, is sterk, licht, compact en ook nog eens waterafstotend. Zo blijven uw spullen droog, mocht het gaan regenen. De Basil Mara is niet voor niets een bestseller op Fietstas.com. Maar ook een pakaftas zoals deze waterafstotende van Willex is handig. Deze shopper tilt u namelijk zo van de fiets. Ideaal, als u na afloop nog ergens gaat ontbijten of picknicken. Het spreekt natuurlijk voor zich dat deze fietstassen ook na 21 mei nog heel goed van pas komen.


Basil Mara XL                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stuurtas of frametas: voor telefoon, portemonnee en camera
Wilt u onderweg graag de schoonheid van natuur vastleggen met uw fotocamera of mobiele telefoon? Of wilt u ergens uw routekaart kwijt? Overweeg dan het aanschaffen van een stuur- of frametas. Deze compacte tassen draagt u dicht bij u aan het stuur of frame zodat als u even wilt stoppen voor een foto, u uw camera zo bij de hand heeft. In een stuur- of frametas neemt u ook gemakkelijk belangrijke spullen zoals een mobiele telefoon en portemonnee mee. In de Basil Sportdesign frametassen en stuurtassen kunt u zelfs uw telefoon (of routekaart) kwijt in het doorzichtige vakje bovenop de tas. Maar ook de iets ruimere Willex 1200 stuurfietstas is een goede keuze voor dauwtrappers.

 

 

 

Basil Frametas Sport Design 1 liter Zwart met smartphone venster                                               Basil Stuurtas Sport Design 7 liter Grijs - met smartphone vak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra fietsaccessoires
Wilt u meer inspiratie? Kijk dan gerust eens rond in onze webshop. We bieden ruime keuze in kwalitatief hoogwaardige, scherp geprijsde fietstassen én fietsaccessoires. Misschien heeft u nog een leuke fietsbel nodig om zo op veilige wijze uw mededauwtrappers in te halen. We ook hebben ook accessoires speciaal voor op de kinderfiets. Het spreekt natuurlijk voor zich dat alle fietstassen, en fietsaccessoires ook na 21 mei nog heel goed van pas komen!

Basil Fietsbel Big Bell Magnolia Poppy red - Ding Dong                            Belll Fietsbel Ei Emoticon Zonnebril - cadeautje voor op de kinderfiets